Kooptips

Hoe tevreden zijn ouders over hun Bugaboo, Joolz, Babyzen Yoyo of Mutsy kinderwagens?

Als je op zoek bent naar een 2-in-1 kinderwagen, dan kan het ruime aanbod overweldigend zijn. Een kinderwagen is bovendien een grote aankoop die jaren mee moet gaan. We willen je helpen bij deze belangrijke keuze door ouders te vragen hun ervaringen met jou te delen. 

16 ouders over hun Bugaboo, Joolz, Mutsy en andere kinderwagens

Reviews op websites zijn waardevol en crossen op een oefenparcours in de winkel ook. Maar een echt compleet beeld krijg je van ouders die hun kinderwagen een langere tijd hebben gebruikt. We hebben 16 moeders en vaders gevraagd hoe tevreden ze zijn over hun kinderwagen van de merken Bugaboo, Joolz, Mutsy, Babyzen, Qute en iCandy. Ook geven ze tips over waar je op moet letten. 

Tevreden kinderwagen gebruikers

Wat direct opvalt, is dat de meeste ouders tevreden zijn over hun kinderwagen. Bij een score van 1 t/m 5, krijgen alle kinderwagens van hen een 4 of een 5. De toelichtingen variëren van ‘Hij doet het gewoon’ en ‘Hij werkt als kinderwagen’ tot ‘Heel blij, superveel plezier van gehad, hij ging lang mee en is nog steeds mooi om te zien na 7 jaar.’ Deze positieve gebruikerservaringen kunnen meerdere dingen betekenen. Alle ouders hebben van te voren goed warenonderzoek gedaan én de kinderwagens zijn van een hoge kwaliteit.

Zijn er dingen stuk gegaan? 

Niet vaak, maar het is bij deze geïnterviewde ouders drie keer voorgekomen. Twee keer bij een Joolz en een keer bij een iCandy. 

 • Joolz hub (Ja, duwstang zat vast in de laagste stand. Vervangend frame gekregen dat ook defect was: wielen pasten niet. Na maanden zonder wagen gezeten te hebben is het uiteindelijk opgelost)
 • Joolz (Een van de wielen was kapot gegaan.)
 • iCandy (Ja, de buckle was afgebroken. Werd kosteloos vervangen)

Wie beslist welke kinderwagen het wordt: papa of mama?

Hoewel dit niet als vraag in de interviews is meegenomen, was dit een grappige uitkomst op de vraag: ‘waarom heb je voor dit merk en model kinderwagen gekozen?’. Vier van de geïnterviewden zijn papa’s en drie zeiden: ‘dat wilde mijn vrouw’, ‘vooral de mening van mijn partner’ en ‘dat heb ik aan mijn vriendin overgelaten’. Dat is heel herkenbaar. Bij vrienden en familie hebben wij gezien dat het meestal de mama’s (to be) die uiteindelijk beslissen welke kinderwagen het huis in komt. 

Waar lette je op bij de aanschaf van je kinderwagen? 

Het meest gegeven antwoord op deze vraag houdt vanzelfsprekend rekening met hun baby. De kinderwagen moet veilig en comfortabel zijn voor de ‘passagier’. Dat betekent dat ouders letten op de stevigheid, duurzaamheid en kwaliteit van de kinderwagen. Een andere eis aan het ontwerp is dat het er ook aantrekkelijk moet uitzien. Andere belangrijke punten komen terug bij het advies die de ouders aan andere vaders en moeders willen geven.

Welke adviezen geven ouders bij de aanschaf van een kinderwagen?

De handige tips stroomden binnen. We hebben ze voor je gegroepeerd. 

A) Past het model kinderwagen bij je levensstijl?

Bedenk van te voren waar, hoe vaak en hoe lang je een kinderwagen wilt gebruiken. Let goed op hoe je hem echt gaat gebruiken. Moet je rekening houden met een trappenhuis? Wandel je vooral op verharde (bijv. stoepen) of ook regelmatig op ongelijke ondergronden? Als je veel rondloopt in een drukke stad heb je een andere kinderwagen nodig dan wanneer je hem ook intensief gaat gebruiken voor wandelingen in parken en bossen. Maak je regelmatig vliegreizen? Dan is een klein, opvouwbaar model dat mee mag als handbagage, geschikter.

B) Welke eigenschappen van een kinderwagen zijn belangrijk?

Hij moet natuurlijk vooral lekker rijden. Andere punten waar je op kunt letten en vragen die je jezelf kunt stellen, zijn:

 • Is de duwstang verstelbaar en geschikt voor lange mensen?
 • Zijn de wieg en zitje eenvoudig los te maken?
 • Hoe is de kwaliteit van de wielen? Dat is belangrijk voor het comfort.
 • Welke accessoires heeft de kinderwagen? Heeft ‘ie een opklapbare middenstang? Dat is bijvoorbeeld handig om speeltjes aan te hangen. Heeft het een zitzak voor de buggy? Koop trouwens een regenhoes erbij als deze niet wordt meegeleverd. Zowel een zitzak als regenhoes zijn erg handig voor het Nederlandse weer.  
 • Als je een auto hebt: past je kinderwagen ingeklapt in de auto?

C) Maak een ‘proefrit’ met je kinderwagen

Veel ouders adviseren je een kinderwagen eerst te testen zodat je weet wat je fijn vindt. Dat hoeft niet alleen in de winkel te zijn. In coronatijd kan dat ook niet altijd. Je kunt de kinderwagens van vrienden en familie uitproberen om erachter komt wat je prettig vindt. 

D) Kinderwagenacties en winkelvoorwaarden

Probeer zelf van te voren onderzoek te doen voordat je naar een winkel gaat. Zo ben je gewapend met voorkennis en laat je je niet teveel beïnvloeden door verkooppraatjes. Er zijn het hele jaar door kinderwagenacties, let daarop en wat je als extra’s erbij kan krijgen. 

Let daarnaast ook op de servicevoorwaarden van de winkel. Die kunnen opspelen als je de garantie van de wagen moet aanspreken. Als je je kinderwagen voor reparatie terug moet sturen, dan kun je best lang zonder zitten. Wat voor service biedt de (web)winkel in dat geval?

E) Een kinderwagen is ook maar een gebruiksobject

Een kinderwagen kan een dure aankoop zijn. Hou in je achterhoofd dat het een gebruiksvoorwerp en geen museumstuk is. Laat je je niet verleiden door de dure merken, omdat je denkt dat deze beter zijn. Het is en blijft een functioneel object wat je maar voor een beperkte tijd gebruikt.

En tenslotte het advies van een praktische papa: ‘koop geen besmettelijke kleur.’

Wat je moet weten over kinderwagens

Voordat je beslist welke kinderwagen het beste bij jullie past, is het goed om te weten welke type kinderwagens er zijn. Check hiervoor onze uitgebreide kinderwagenspecial.

De voor- en nadelen per kinderwagen volgens ouders

Of je al ver in je keuzeproces bent of nog helemaal aan het begin, in beide gevallen kun je behoefte hebben aan een korte uiteenzetting van de voor- en nadelen van de Joolz, Bugaboo, Babyzen Yoyo of Mutsy. Lees verder, dan kom je erachter welke voor- en nadelen ouders hebben ervaren met de volgende kinderwagenmodellen: Babyzen Yoyo 2, Bugaboo Cameleon 3, iCandy Peach, Joolz Day, Joolz Hub, Mutsy Evo, Mutsy Nio en de Qute. Als je daarna overtuigd bent van jouw voorkeur, dan hebben wij voor je uitgezocht waar je de kinderwagens het voordeligst kunt kopen. Je bereikt de webshop door op de knop te klikken.

Sterke punten
Minder sterke punten
Blij of spijt?
Aantal sterren
Prijs
Webshop
Babyzen Yoyo 2
De Yoyo 2 van Babyzen is één van de meest compacte en lichtste kinderwagens (8,1 kg). Hij mag ingeklapt als handbagage mee in het vliegtuig.
Het is klein, compact & praktisch voor als je in de stad woont. De wagen is makkelijk op te vouwen als handbagage voor (vlieg)reizen
De vering van de wieltjes zijn minder. Het kost meer moeite om op de stoepjes op en af te rijden.
Blij, de Yoyo2 is licht, klein, makkelijk op te bergen.
⭑⭑⭑⭑⭑
€ 599,95
Sterke punten
Minder sterke punten
Blij of spijt?
Aantal sterren
Prijs
Webshop
Bugaboo Cameleon 3
De Cameleon was de opvolger van de eerste Bugaboo kinderwagen die een nieuwe standaard heeft gezet voor het design en functionaliteit van kinderwagens sinds 1999.
De Bugaboo doet het gewoon. Hij biedt veel rijgemak, rijdt soepel, licht en heeft een kleine draaias.
Het mandje onderin is wat klein. Verder zit een kind vrij laag, wat spannend kan zijn bij honden.
Tevreden, hij doet wat hij moet doen
⭑⭑⭑⭑⭑
€ 749,-
Sterke punten
Minder sterke punten
Blij of spijt?
Aantal sterren
Prijs
Webshop
iCandy Peach
Het Britse iCandy produceert al 87 jaar lang kinderwagens en begon ooit als fashionmerk. Dat merk je aan het bijzondere en modieuze design.
Het uiterlijk is fraai en hij rijdt soepel.
De wagen is aan de lage kant. Er werden verhogers bijgeleverd, maar dat is toch weer een extra onderdeel
In 2016 waren we er heel blij mee. Nu zijn er weer zoveel andere wagens op de markt, dat we wellicht een andere keuze zouden hebben gemaakt.
⭑⭑⭑⭑
€ 549,-
Babydump (geen samenwerking)
Sterke punten
Minder sterke punten
Blij of spijt?
Aantal sterren
Prijs
Webshop
Joolz Day (3)
De Joolz Day is duurzaam, stijlvol en bieden ouders en baby optimaal comfort met slimme snufjes.
Het is een stevige kinderwagen, hij rijdt heel fijn en is wendbaar met grote wielen. Hij ziet er stoer uit en blijft ook mooi en stevig. Verder is het prettig dat hij een uitschuifbare duwstang heeft en gemakkelijk inklapbaar is.
Hij is best groot, maar het zitje is klein waardoor de kindjes sneller onderuit zakten. De knopjes om het zitgedeelte los te maken, moet je ver indrukken en dat was onhandig. Wielen die vies worden, zijn lastig schoon te maken. Verder zou meer ruimte in het mandje onderin beter zijn.
Blij, hij voldoet aan mijn verwachtingen. Superveel plezier van gehad. Na een jaar of zelfs zeven jaar blijft hij heel praktisch en mooi. Nooit problemen mee gehad. Ik ben blij met de keuze.
⭑⭑⭑⭑1/2 (4,5)
€ 944,10
Sterke punten
Minder sterke punten
Blij of spijt?
Aantal sterren
Prijs
Webshop
Joolz Hub
De Hub is compacter en lichter dan de Joolz Day, maar is even slim en elegant ontworpen en is bijna net zo luxe in uitvoering.
De bekleding is makkelijk schoon te maken. Het kindje zit er lekker in.
Snel een defect en de service van Babypark was slecht, lang zonder kinderwagen gezeten. De vijfpuntssluiting is heel ergerlijk, oma kan er niet mee overweg waardoor ze hem liever niet gebruikt.
Een beetje spijt vanwege sluiting
⭑⭑⭑⭑
€ 835,20
Sterke punten
Minder sterke punten
Blij of spijt?
Aantal sterren
Prijs
Webshop
Mutsy Evo
Deze kinderwagen is de beste koop volgens de Consumentenbond. Vrij vertaald: veel waar voor je geld.
Erg goede, fijne kinderwagen die robuust en netjes blijft en tegen een stootje kan. We gaan vaak wandelen in het bos en dan houdt hij zich goed. Hij is makkelijk op te vouwen, bijvoorbeeld voor de auto en blijft netjes.
De Mutsy Evo is vergeleken met andere kinderwagens wat logger en zwaarder wanneer er een beetje mee gesjouwd moet worden. Het verstellen van de rugleuning gaat soms wat stroevig.
Blij, het is een fijne, complete wagen die kwalitatief goed is voor dagelijks gebruik. Hij past bij onze levenstijl in een stad en wandelingen in het bos.
⭑⭑⭑⭑
€ 539,99
Sterke punten
Minder sterke punten
Blij of spijt?
Aantal sterren
Prijs
Webshop
Mutsy Nio
De Nio is een luxe uitvoering van het sympathieke, oerhollandse kinderwagenmerk Mutsy.
Hij is compact en functioneel
De mand is iets te klein
Geen spijt van mijn keuze.
⭑⭑⭑⭑
€ 499,-
Sterke punten
Minder sterke punten
Blij of spijt?
Aantal sterren
Prijs
Webshop
Qute
Qute kinderwagens staan bekend om de uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Het is een echte prijstopper.
Het biedt twee verschillende opzetstukken: een voor de reiswieg en een voor het zitje.
Geen opstapstuk verkrijgbaar voor een meerijdplankje voor een peuter
Geen spijt
⭑⭑⭑⭑
€ 299,-

Advies voor de kinderwagen fabrikanten

Alle ouders die hebben deelgenomen aan de interviews hebben ook verbeterpunten voor de kinderwagenmerken gedeeld. Wat ons betreft is dat niet alleen nuttige informatie voor de merken maar biedt het advies ook waardevolle inzichten voor andere ouders. Per merk hebben we het advies van de ouders gebundeld. Met deze extra bron aan informatie kun je nog een betere afweging maken of een kinderwagenmerk aan jullie belangrijkste eisen en wensen voldoen. 

 • Bugaboo
  Zoek een manier om de mand onderin de kinderwagen in de eerste maanden goed bereikbaar te maken. Wanneer de reiswieg (eerste maanden) erin zit, is de mand slecht met boodschappen te vullen. Andere verbeterpunten zijn een hogere stang voor lange mensen en en haakjes voor een tas aan de duwstang. 

 • Joolz 
  De fans vinden dat Joolz zo moet blijven doorgaan. Toch zijn er ook wensen voor verbetering. De kinderwagen mag minder duur, maar wel completer zijn. Het is jammer dat je een adapter voor een bijpassend autostoeltje moet kopen. Communicatie over wanneer nieuwe modellen uitkomen kan beter. Wat betreft het zitje, dat mag dieper en de knoppen om de wieg en het zitje los te kunnen maken mogen soepeler. Tenslotte is het goed om de sluitingen en de gespen ook door oudere gebruikers (opa’s en oma’s) te laten testen.

 • Qute
  Een hele praktische en terechte tip: maak ook peuter meerijdplankjes. 

 • iCandy 
  Onbekend maakt onbemind: zorg voor meer naamsbekendheid in Nederland.

 • Mutsy
  De robuuste Mutsy mag soepeler sturen. Verbeter verder de functie om de rugleuning te verstellen van slaap naar zitstand. Dit gaat stroef. Het mandje van de Nio mag groter. Kan er ook iets aan de naam Mutsy gedaan worden?

 • Babyzen 
  De vering van de wieltjes kunnen beter.

Bedankt, geïnterviewde ouders

Zoë, Edward, Machiel, Veda, Eva, Sophie, Angela, Robin, Yo-kaw, Sianne, Ruben, Barbara, Alwine en de ouders die liever anoniem blijven maar evengoed waardevolle input hebben gegeven: super bedankt voor jullie inzichten. Hier gaan andere ouders (to be) heel veel aan hebben bij het kiezen van een kinderwagen die bij hen past!

Een Joolz of een Bugaboo? Welke kinderwagen is de beste keuze?

Twijfel je over een Joolz of een Bugaboo? Wij hebben de twee meest verkochte en populaire modellen van beide merken vergeleken: de Joolz Day Plus en de Bugaboo Fox 2.

Meestgestelde vragen over rompers

De meestgestelde vragen over rompers Rompers zijn onlosmakelijk verbonden met baby's. Ze worden ook enthousiast en vaak als kraamcadeau gegeven. Vaak zelfs gepersonaliseerd. Baby’s dragen hun rompertjes de hele dag direct op hun huid. Dan is het wel een fijne gedachte...

Black Friday acties op babyuitzet en essentials

Black Friday acties op babyuitzet en essentialsVeel webshops stunten in november met Black Friday aanbiedingen. Daar zitten ook kortingen voor babyproducten tussen die aantrekkelijk zijn voor jonge ouders. Black Friday deals voor jonge ouders Een belangrijke...

Babyproducten: wanneer en hoe lang heb je ze nodig?

Babyproducten: wanneer en hoe lang heb je ze nodig?De invasie van babyspullen is onvermijdelijk, maar je kunt hier slim mee omgaan. Om te voorkomen dat je niet meteen struikelt over al het babyspul, delen we praktische tips en een aantal babyproducten tijdlijnen. Ze...

Hoe ga je om met de invasie van babyspullen?

Hoe ga je om met de invasie van babyspullen?De komst van een ukkepuk belooft veel vrolijke gekir, lekkere luchtjes en zachtheid. En een invasie van babyspullen. Heel veel spullen. Jullie nieuwe huisgenoot brengt veel bagage mee. Wat te doen met al die spullen? "Als je...