De beste 2-in-1 kinderwagens voor baby's

De 2-in-1 kinderwagen of combiwagen zijn onmisbaar in de uitrusting van jonge ouders. Het lastige is dat je zoveel keus hebt. Wij helpen je graag bij deze belangrijke keuze met een top 3 binnen twee categorieën: allround kinderwagens en stadswagens.

Nadat je hebt besloten welk budget je voor een kinderwagen wilt vrijmaken, wil je voor een kinderwagen kiezen die het beste bij jouw levensstijl past. Ben je bijvoorbeeld ruim of klein behuisd? Wandel je veel in parken of bossen? Grofweg komt het erop neer dat je moet kiezen tussen compact en licht of compleet en comfortabel. Deze keuze maak je voor een periode van 3 jaar. Je kleine wonder kan vanaf zijn geboorte tot en met ongeveer zijn derde jaar mee in de kinderwagen.

Hoe lang gebruik je de combi-kinderwagen?

Hoe ga je de 2-in-1 kinderwagen gebruiken? In de eerste 6 maanden ligt jouw kleine reisgenoot in zijn reiswieg. Daarna leert hij zelfstandig te zitten en kun je de wieg vervangen door een verticaal zitje die dienst doet tot ergens in zijn derde jaar.

Allround combi-kinderwagens versus compacte stadswagens

Of je voor een allrounder of een stadswagen gaat, hangt of je in een bovenlaag appartement in de stad woont en veel met het OV reist of dat je ruimer woont en vooral met de auto op stap gaat. Wij hebben in beide categorieën een top 3 samengesteld met de populairste (meest verkocht) en best reviewed (bij verschillende webshops) kinderwagens. Dat houdt het lekker overzichtelijk. Dat zijn over het algemeen niet de laagst geprijsde wagens, daarom sluiten we af met de kooptip van een budgetvriendelijke 3-in-1 kinderwagen.

Hieronder hebben we in een tabel samengevat wat de voor- en nadelen van beide type kinderwagens zijn.

Voor- en nadelen
Allround combiwagens
+
Geschikt voor harde en zachte paden en wegen
Comfortabel en ergonomisch voor ouder en baby
Duurzaam en waardevast op tweedehands platformen
-
Relatief prijzig
Past niet altijd in de achterbak van kleine auto’s
Vrij zwaar en daarom niet handig voor reizen in het OV
Urban combiwagens
+
Licht & compact
Handig in het OV
Past in de achterbak van kleine auto’s
-
Minder geschikt voor bos en park
Niet zo ergonomisch voor lange mensen
Gaat minder lang mee

Hoe tevreden zijn ouders over hun Bugaboo, Joolz, of Mutsy kinderwagens?

Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere ouders over hun kinderwagen? Lees dan het uitgebreide interview met ouders waarin zij hun ongezouten mening delen.

De top 3  allround combi-kinderwagens

De kenmerken van de allrounders zijn dat ze comfortabel, ergonomisch en luxe zijn. De grootte van de wielen en het robuuste frame zorgen er bovendien voor dat ze geschikt zijn voor diverse ondergronden. En voor lange wandelingen op de zachte en oneffen paden van parken en bossen. Heb je een ruime hal of een achterom en rijd je in een middenklasse of ruimere auto, dan past een allround 2-in-1 wagen goed bij jou. Dit zijn de top 3 babykoetsen van Nederland.

Bugaboo Fox 2

Foto

Prijs

€ 1099,-

Review

★★★★★

Omschrijving

De Fox 2 is een all-terrain wagen die zeer comfortabel voor ouder en baby is. Het is niet voor niets de meest verkochte Bugaboo van dit moment. Wat je ook veel hoort is dat een Bugaboo niet stuk te krijgen is...

Nadelen

Hij is niet licht (12,5 kg). Daarom is hij niet zo handig voor reizen met het OV. De Bugaboo is relatief duur.

Webshop

Weetjes

Gebruik je de wagen 3 jaar? Dan kost hij € 30,53 per maand.
Gemiddelde vraagprijs op tweedehands platformen: € 600,-

Mutsy Evo

Foto

Prijs

€ 539,99

Review

★★★★+

Omschrijving

De Mutsy Evo is een degelijke kinderwagen die volgens Consumentenbond de Beste Koop van 2020 is. Vanwege de grote wielen rijdt hij soepel over verharde en onverharde paden. Door de ruime instelmogelijkheden is hij geschikt voor (minder) lange mensen.

Nadelen

Hij neemt vrij veel ruimte in beslag, ook ingeklapt. Hierdoor past hij niet in kleinere auto’s. Het is een vrij zware wagen (12 kg) en minder geschikt voor reizen met het OV.

Webshop

Weetjes

Gebruik je de wagen 3 jaar? Dan kost hij € 14,99 per maand.
Gemiddelde vraagprijs op tweedehands platformen: € 200,-

Joolz Day+

Foto

Prijs

€ 1099,-

Review

★★★★★

Omschrijving

De Joolz Day+ is een slimme, comfortabele en luxe designwagen die wendbaar is en een ruim aanbod aan accessoires biedt waarmee je de wagen kunt upgraden. Hij is geschikt voor lange ouders.

Nadelen

Relatief prijzige kinderwagen met dure accessoires. De boodschappenmand is klein en het is een vrij zware wagen (13,2 kg).

Webshop

Weetjes

Gebruik je de wagen 3 jaar? Dan kost hij € 27,47 per maand.
Gemiddelde vraagprijs op tweedehands platformen: € 600,-

De top 3 combiwagens voor stadsmussen

Ouders die in de stad wonen hebben te maken met extra uitdagingen, ruimtegebruik bijvoorbeeld. De meeste urban mama’s en papa’s leven in appartementen die niet over een lift beschikken. In plaats van de auto, pak je eerder de bus, tram of trein. Compacte, flexibele en lichte 2-in-1 kinderwagens hebben dan ook een streepje voor.  Een nadeel van deze combiwagens is dat de wielen over het algemeen kleiner zijn en dat ze minder geschikt zijn voor onverharde en ongelijke ondergronden zoals in parken en bossen.  Hou je erg van bos- of parkwandelingen, maar kies je liever voor een compacte kinderwagen? Geen nood, dat los je op door met een draagdoek of draagzak te wandelen.

 

Babyzen YOYO 2

Foto

Prijs

€ 599,95

Review

★★★★★

Omschrijving

De YOYO spot je veel in de grote steden. Geen wonder, het is een van de meest compacte en lichtste kinderwagens (8,1 kg). Hij mag bij veel luchtvaartmaatschappijen zelfs als handbagage mee.

Nadelen

De Babyzen beschikt over een kleine boodschappenmand en de buggyzitting is minder ergonomisch voor je kindje. De duwstang is niet in hoogte verstelbaar waardoor hij minder comfortabel is voor lange mensen.

Webshop

Weetjes

Bij 3 jaar gebruik kost hij € 16,67 per maand.
Gemiddelde vraagprijs op tweedehands platformen: € 275,-
Stokke Beat

Foto

Prijs

€ 729,-

Review

★★★★+

Omschrijving

Compact en lichte kinderwagen met een hoge wandelwagenzitting die tweezijdig op het frame te plaatsen is. Je kindje kan naar jou of naar voren kijken. De bagagemand is relatief groot en kan 10 kg aan spullen meenemen. De duwstang is in lengte verstelbaar.

Nadelen

Met 10 kg is hij de zwaarste van de BabyReadyGo top 3 stadsmodellen. De rem is daarnaast lastig met de voet te bedienen.

Webshop

Weetjes

Bij 3 jaar gebruik kost hij € 20,25 per maand.
Gemiddelde vraagprijs op tweedehands platformen: € 500,-
Bugaboo Bee 6

Foto

Prijs

€ 949,-

Review

★★★★

Omschrijving

Bugaboo noemt de Bee de ideale stadswagen. Met 9,4 kg is hij vrij licht en is hij perfect voor het OV. De duwstang is in hoogte verstelbaar.

Nadelen

Het boodschappenmandje is klein en hij is de prijzigste van de stadsmodellen.

Webshop

Weetjes

Bij 3 jaar gebruik kost hij € 24,97 per maand.
Gemiddelde vraagprijs op tweedehands platformen: € 450,-

De budgettopper onder de combi-kinderwagens

Kinderwagens zijn één van de grootste uitgaven van jonge ouders. Niet iedereen wil of kan zo’n groot bedrag uitgeven. Je kunt op Marktplaats, Vinted of Reshopper kijken voor een tweedehands exemplaar. Wil je liever voor een nieuwe kinderwagen gaan die goed betaalbaar is? Dan kan de Born Lucky Rapido voor jou een optie zijn. De Born Lucky Rapido wordt zelfs met een autozitje geleverd en is daarmee een 3-in-1 wagen.     

Xadventure Born Lucky Rapido

Foto

Prijs

€320,-

Review

★★★★

Omschrijving

Een zeer complete 3-in-1 kinderwagen, inclusief autozitje voor een aantrekkelijke prijs. Met 16,3 kg is hij een middenmoter qua gewicht.

Nadelen

De wagen is kwalitatief minder robuust dan een merkwagen. Hij biedt minder verstelopties en de matras in de wieg is vrij dun. Veel ouders kopen daarom een matrasje voor de wieg.

Webshop

Waar komen de reviews vandaan?

De reviews in de tabellen zijn tot stand gekomen door het gemiddeld aantal sterren bij de Consumentenbond en verschillende webshops zoals Bol.com, Bugaboo, Pinkorblue en Babypark te nemen. Heel veel succes met het kiezen van de kinderwagen die het beste bij jullie levensstijl past!

Een Joolz of een Bugaboo

Twijfel je over een Joolz of een Bugaboo? Wij hebben de twee meest verkochte en populaire modellen van beide merken vergeleken: de Joolz Day + en de Bugaboo Fox 2.