Kooptips

Een Joolz of een Bugaboo? Welke kinderwagen is de beste keuze?

Twijfel je over een Joolz of een Bugaboo? Begrijpelijk, beide merken bieden de beste 2-in-1 kinderwagens waar jonge ouders erg tevreden over zijn. Toch zijn er ook subtiele verschillen. Over de kwaliteit, de duurzaamheid en het uiterlijk van een Joolz of Bugaboo hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken. Bovendien kun je beide kinderagens helemaal naar jouw smaak samenstellen. Welke kinderwagen het beste bij jullie past, hangt vooral af van hoe je hem van plan bent te gaan gebruiken. Wij hebben de twee meest verkochte en populaire modellen van beide merken vergeleken: de Joolz Day+ en de Bugaboo Fox 2. 

De Joolz Day+ versus de Bugaboo Fox 2 in een notendop

Hieronder hebben we de overeenkomsten en verschillen van de Joolz Day+ en de Bugaboo Fox 2 samengevat in een overzichtelijke tabel. In een notendop geldt dat, voor avontuurlijke ouders die veel off road zullen rijden, de Bugaboo Fox 2 de beste keuze is. Voor gemiddeld langere ouders is de Joolz Day+ de meest ergonomische keuze.

Joolz Day +

Prijs
Vanaf € 1099,-
Gemiddelde waardering*
★★★★★
Stad of outdoor
Stad (verharde ondergronden)
Wendbaarheid
Bovengemiddeld
Duurzaamheid
★★★★★
Licht of Zwaar
Redelijk zwaar
Kinderwagen + wieg | 14,2 kg
Kinderwagen + stoel | 13,3 kg
Voor lange ouders
Heel geschikt
Duwstang: 101 - 115,5 cm hoog
Wieghoogte: 56 cm
Vraagprijs ouder model (2e hands)
€ 600,-
Shop**

Bugaboo Fox 2

Prijs
Vanaf € 1099,-
Gemiddelde waardering*
★★★★★
Stad of outdoor
Beide: Stad, bos & zandgronden
Wendbaarheid
Uitmuntend
Duurzaamheid
★★★★★
Licht of Zwaar
Gemiddeld zwaar
Kinderwagen + wieg | 12,2 kg
Kinderwagen + stoel | 9,9 kg
Voor lange ouders
Minder geschikt
Duwstang: 88 - 108 cm hoog
Wieghoogte: 48 cm
Vraagprijs ouder model (2e hands)
€ 600,-
Shop**
*Via Google
**Laagste prijs bij een webshop

Hoe zit het met andere kinderwagens?

Zijn er meer kinderwagens die jullie overwegen? Klik op de knop om te lezen welke type kinderwagen het beste bij jullie situatie past.

Een uitgebreide vergelijking tussen de Joolz Day+ en de Bugaboo Fox 2

Om te kunnen vergelijken en bepalen of de Joolz Day+ of Bugaboo Fox 2 kinderwagen het beste bij jullie past, hangt sterk af wat jullie levensstijl is. Verwachten jullie een actieve levensstijl die jullie ook willen delen met je kindje? Of wil je vooral je een comfortabele kinderwagen voor alledaags gebruik? Beide kinderwagens zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Ze zijn luxe, hip en comfortabel. Bovendien ontlopen ze elkaar niet in aanschafprijs. Het verschil tussen een Joolz Day+ of Bugaboo Fox 2 ligt eraan wat jullie uit de kinderwagen willen halen. Hoe jullie hem gaan gebruiken.

Joolz Day+: voor ouders die de kinderwagen dagelijks intensief willen gebruiken

Willen jullie de kinderwagen vooral voor alledaags gebruik inzetten? Rollen de wielen van jullie kleine koets vooral over betegelde stoepen? Dan is een Joolz Day+ een uitstekende keuze. Het slimme ontwerp zorgt voor zeer comfortabele ritjes op een verharde ondergrond voor ouders en baby. 

  • De Day+ stuurt heel prettig en rijdt perfect in een bestrate omgeving.
  • Hij is veilig en ergonomisch voor je kindje 
  • De Joolz is luxe en beschikt zelfs over LED-verlichting voor zichtbaarheid in het donker

Bugaboo Fox 2: voor actieve ouders die graag ongebaande paden opzoeken

Zijn jullie van plan om naast de dagelijkse wandelingen in de buurt ook regelmatig op avontuur te gaan met de kinderwagen? Naar het bos, strand of heide bijvoorbeeld. Dan is een Bugaboo Fox 2 de betere keuze. De Fox 2 is gemaakt om maximaal comfort te bieden op alle soorten terreinen. Inclusief onverharde ondergronden. 

  • Zelfs op een zandgrond staat een Fox 2 zijn mannetje (of vrouwtje). Je kunt de wielen desgewenst op een lijn plaatsen en de kinderwagen achter je trekken op een ruwe ondergrond.
  • De wagen is in zijn klasse relatief licht, heeft een goede vering en is erg wendbaar op allerlei ondergronden. 
  • Bugaboo’s zijn modulair opgebouwd en je kunt vrijwel alle onderdelen los kopen en vervangen. 

Tip: maak een testrit met de kinderwagen

Als jullie nog steeds twijfelen, kan het helpen om de kinderwagens in het echt te zien en te voelen. Maak bijvoorbeeld een testrit. Behalve in winkels, kun je ook rondvragen bij vrienden en familie. Er is vast iemand in jullie omgeving die een Joolz Day of Bugaboo Fox heeft die jullie mogen uitproberen.

Vind je het nog steeds lastig om te kiezen? 

Er zijn drie opvallende verschillen en voordelen van de twee kinderwagens die we nog met je willen delen. De garantievoorwaarden, ruimte in de mand onderin de kinderwagen en hoe de kinderwagens er uitzien, zijn ook belangrijke beslissingsfactoren. Zoals je van ons gewend bent, hebben we die voor je in een tekst en een tabel samengevat.

Joolz

Garantie

Levenslang

Mand capaciteit

Beperkt: 5 kg

Uiterlijk & uitstraling

Hip en elegant

Bugaboo

Garantie

24 maanden of 36 maanden als je je wagen online registreert

Mand capaciteit

Ruim: 10 kg

Uiterlijk & uitstraling

Stoer en eigenwijs

Garantie van Joolz en Bugaboo

Joolz biedt levenslange garantie op de Joolz Day+. Dat is heel uniek. Het geeft aan dat de wagen van een superhoge kwaliteit is. Bugaboo biedt 24 maanden garantie of 36 maanden garantie als je hem online registreert. 

Opbergruimte van de kinderwagens

Bugaboo wint het van Joolz wat betreft de beschikbare ruimte in de mand onderin de kinderwagen. Met een capaciteit van 10kg, biedt de Fox 2 dubbel zoveel ruimte. Handig als je regelmatig boodschappen in de buurt doet.

Uiterlijk van de Fox2 en Day+

De Bugaboo Fox 2 en de Joolz Day+ behoren tot de mooiste premium kinderwagens die te koop zijn. Welke kinderwagen het beste bij je past, hangt af of je meer voor een hippe en elegante of stoere en eigenwijze uitstraling valt. De avontuurlijke Bugaboo ziet er stoerder uit, terwijl de Joolz luxer om te zien is. 

Bij deze betrouwbare webshops kun je de Joolz Day+ en de Bugaboo Fox 2 het voordeligst kopen met de beste service. 

Joolz Day+

Vanaf € 1099,-*

Bugaboo Fox 2

Vanaf € 1099,-*

*De uiteindelijk prijs is o.a. afhankelijk van de (kleur)samenstelling.

BabyReadyGo maakt gebruik van affiliate links. Wij ontvangen een kleine bijdrage van de webshops als je via de link iets koopt.

Hoe tevreden zijn ouders over hun Bugaboo, Joolz of Mutsy kinderwagens?

Krijg een compleet beeld met de reviews en ervaringen van ouders die hun kinderwagen een langere tijd hebben gebruikt.

Meestgestelde vragen over rompers

De meestgestelde vragen over rompers Rompers zijn onlosmakelijk verbonden met baby's. Ze worden ook enthousiast en vaak als kraamcadeau gegeven. Vaak zelfs gepersonaliseerd. Baby’s dragen hun rompertjes de hele dag direct op hun huid. Dan is het wel een fijne gedachte...

Black Friday acties op babyuitzet en essentials

Black Friday acties op babyuitzet en essentialsVeel webshops stunten in november met Black Friday aanbiedingen. Daar zitten ook kortingen voor babyproducten tussen die aantrekkelijk zijn voor jonge ouders. Black Friday deals voor jonge ouders Een belangrijke...

Babyproducten: wanneer en hoe lang heb je ze nodig?

Babyproducten: wanneer en hoe lang heb je ze nodig?De invasie van babyspullen is onvermijdelijk, maar je kunt hier slim mee omgaan. Om te voorkomen dat je niet meteen struikelt over al het babyspul, delen we praktische tips en een aantal babyproducten tijdlijnen. Ze...

Hoe ga je om met de invasie van babyspullen?

Hoe ga je om met de invasie van babyspullen?De komst van een ukkepuk belooft veel vrolijke gekir, lekkere luchtjes en zachtheid. En een invasie van babyspullen. Heel veel spullen. Jullie nieuwe huisgenoot brengt veel bagage mee. Wat te doen met al die spullen? "Als je...