Zwanger

De beste zwangerschapsboeken voor mama’s en papa’s to be

Er zijn veel handige en goede boeken die mama’s en papa’s to be kunnen gebruiken als voorbereiding op de grote komst van hun nieuwe huisgenootje. Wij vinden dat dit de beste 10 boeken zijn voor aanstaande ouders. De boeken in de lijst helpen je niet alleen bij de voorbereiding op het ouderschap, maar ook bijvoorbeeld met praktische tips voor tijdens de zwangerschap. 

Ben je zelf niet zwanger, maar wil je je vrienden een verrassing geven om hun zwangerschap te vieren? Deze boeken kun je ook als cadeau geven.  Oh, als je klaar bent met de boeken, kun je ze natuurlijk ook doorgeven aan andere argeloze, nieuwe papa’s en mama’s.

Mooie boeken voor aanstaande moeders

De transformatie van je leven voor en na het moeder worden is ingrijpend en allesomvattend. Je lichaam verandert, maar ook op mentaal en zelfs spiritueel vlak onderga je veranderingen. Hoe ga je daar mee om en hoe leid je al deze veranderingen in goede banen? Deze boeken bieden goede inzichten.  

Mama’en

Nina Pierson
€ 34,99
Mama van drie Nina Pierson benadrukt dat het belangrijk is dat je goed voor jezelf moet zorgen tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd. Ze inspireert en geeft je handvatten hoe je naar je eigen intuïtie kunt luisteren zodat jij het moederschap vorm kunt geven dat het beste bij jou past.

How About Mom

Anna en Frederieke Jacobs
€ 24,95
Anna en Frederieke leggen op een frisse en eerlijk manier uit wat je kunt verwachten van het moederschap, onthullen ‘dingen‘ die niemand je vertelt’ en delen de beste adviezen van andere moeders en medische experts. Het boek krijgt uitmuntende reviews.

Leuke boeken voor aanstaande vaders

Tijdens de zwangerschap kunnen vaders zich natuurlijk ook alvast voorbereiden op wat hen te wachten staat. Ze worden op hun wenken bediend met twee leuke boeken die de ingrijpende veranderingen relativeren met een knipoog.

Help! Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt

Kluun
€ 12,50
De Nederlandse klassieker voor papa’s. Papa zijn is volgens Kluun in een notendop ‘fake it till you make it’ met zijn boek als gids. Maar stiekem bevat het heel veel handige weetjes en tips voor papa’s to be.

Zo doe je dat - Papa

Shawn Bean
€ 12,99
Dit boek is een leuke introductie in het vaderschap voor nieuwe papa’s. In de taal van papa’s worden handige tips gegeven. Ook als de aanstaande papa niet zo van lezen houdt, is dit een geschikt boek. Het is bondig en leuk geschreven waardoor het heel makkelijk wegleest.

Gezonde recepten voor tijdens de zwangerschap 

Als je zwanger bent, eet je voor twee. Er is veel advies over wat je niet mag eten. Geen rauwmelkse kaas, geen rood vlees, geen sushi… Wat mag je nog dan wel? Deze boeken delen gezonde en lekkere recepten zodat je tijdens je zwangerschap nog steeds kan genieten van eten. 

Eet als een expert: zwanger!

Gaby Herweijer
€ 24,50
Behalve gezonde recepten, biedt dit boek ook een kijkje in de keuken van je lijf tijdens een zwangerschap. Aan welke voedingstoffen heb je meer behoefte aan en waarom?

Oh baby!

Denise Kortlever
€ 15,99
Culinair journaliste Denise wil met haar boek Oh baby! niet alleen benadrukken wat je allemaal niet mag. Ze wil jou juist inspireren met verrukkelijke en makkelijke recepten die 100% zwangerschapsproof zijn!

Boeken over de bevalling 

Kunnen boeken je eigenlijk helpen bij de bevalling? Wij vinden van wel als een boek je bijvoorbeeld vertelt voor welke keuzes je zult staat zodat je empowered kunt bevallen. Ook kan het perspectief van een verloskundige die al veel geboortes heeft meegemaakt, nieuwe inzichten geven.  

Vrije Geboorte

Anna Myrte Korteweg
€ 21,-
Pak de regie bij je bevalling! Anna inspireert je in dit boek hoe je voor jezelf een bekrachtigende bevalervaring kunt creëren.

Dagboek van een verloskundige

Marlies Koers
€ 20,99
Lees over de eerlijke, ontroerende en inspirerende verhalen van een verloskundige. Het boek geeft een mooie inkijk in hoe verschillend bevallingen kunnen verlopen.

Boeken die je alvast in huis wilt hebben

Twee boeken die hoog prijken in de verkooplijsten binnen de categorie baby- en zwangerschapsboeken, mogen niet in onze leestips ontbreken. Als nieuwe ouder wil je waarschijnlijk helemaal op de hoogte zijn van de ontwikkelingen van je baby. Zie je bovendien op tegen het onvermijdelijke slaaptekort van de eerste maanden? Deze boeken helpen je verder! 

Oei, ik groei

Hetty van de Rijt & Frans Plooij
€ 32,-
De klassieker onder de babyboeken die je helpt te begrijpen waarom je baby huilt, hoe hij zich ontwikkelt en wat jij kan doen om hem daarbij te stimuleren.

Slaap!

Susanne Willekes
€ 20,99
Alle ouders zullen je vertellen dat slapen een heel belangrijk thema gaat zijn. Slaapcoach Susanne deelt alle trucs en hacks voor een goed slapende baby.

Heel veel leesplezier (of geefplezier)!

Waarom je natuurlijke stoffen voor je baby wilt kiezen

Veel baby basics worden gemaakt van natuurlijke stoffen. Hoe zit dat precies? Wij hebben het voor je aan een expert gevraagd.